sobota 17. srpna 2013

Anthony E. Zuiker - Level 26: Netvor z temnot

Autor: Duane Swierczynski, Anthony E. Zuiker
Originální název: Level 26: Dark Origins
Počet stran: 400
Rok vydání: 2010 / originál 2008
Žánr: Horory, thrillery, digiromán

Anotace:

Ti, kdo se zabývají bojem proti zločinu, dobře vědí, že každého vraha lze zařadit do některé z pětadvaceti kategorií podle míry spáchaného zla – od naivků prvního stupně, označených level 1, kteří zkrátka jen využijí náhodné příležitosti, až po metodické pachatele promyšlených, surových vražd provedených zvlášť bestiálním způsobem, kteří se uvelebili na dvacátém pátém stupni tohoto žebříčku.
Co ovšem neví téměř nikdo – s výjimkou elitní bezejmenné vyšetřovací skupiny ustanovené k dopadení nejnebezpečnějších vrahů světa, této skupiny mužů a žen, kteří nefigurují v žádném oficiálním seznamu –, je fakt, že právě v této době vznikají přesnější obrysy ještě jedné další kategorie vrahů. Do této třídy patří jediný muž.

Anthony E. Zuiker ve spolupráci s Duanem Swierczynským vytvořili celosvětovou novinku – multimediální digi-thriller, knihu propojenou zároveň s webovou stránkou www.level26.com, na níž jsou umístěny takzvané „cyberbridges“ – krátké filmové sekvence (včetně hraných), doplňující či posunující děj knihy –, jež se spustí poté, co se čtenář zaloguje a zadá heslo uvedené v knize.

Mé hodnocení:

Rozhodně je to něco nového... Bez těch videí bych se asi beznadějně nezamilovala do psychicky narušeného vyšetřovatele Darka, do krásné a půvabné Constance, ale na druhou stranu bych se neděsila, že na mě v každé malé skulince číhá, podivně se pohybující Skřípal. 
Moc se mi líbily kresby, které byly za každým odkazem na video. vystihovaly toho docela hodně, takže doporučuji nedívat se na ně dopředu. 
Mám doma i další dva díly, ale chvíli si dám od vrahů, znásilňování, fetišů, lámání, řezaní a mnoho dalšího pokoj. Pro jistotu...

Citace:

Pro Darka to byla zvláštní chvíle - setkaly se tu dva velice rozdílné světy. Riggins představoval minulost , kladného hrdinu z dávno skončeného seriálu. Sibby znamenala dnešek, střed světa, pro něj smysl všeho. Jak si tu můžou potřásat rukama? Neměli by být dokonce ani v jedné místnosti. Vesmír by mohl vybuchnout.

Budou kontrolovat všechno, co velikostí přesahuje kelímek od jogurtu. Ale co, k čertu, pro jistotu budou prověřovat i ty kelímky.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)