neděle 11. srpna 2013

Darren Shan - Oceán krve - Sága Lartena Hroozleyho (2)

Autor: Darren Shan
Originální název: Ocean of Blood
Počet stran: 184
Rok vydaní: 2013 / originál 2011
Žánr: Sci - fi, fantasy

Anotace: 

Sága Lartena Hroozleyho pokračuje...
Larten Hroozley a jeho přítel Wester Flack se přidají k Vlčatům - skupině divokých mladých upírů, kteří se chtějí předtím, než se plně zapojí do záležitostí upířího klanu, vybouřit. Libují si v bezduché zábavě, pitkách, dobývání žen a hostinách na bitevních polích. Ale pak přijde chvíle, kdy si Larten uvědomí, že tenhle způsob života není nic pro něj, přesto však cítí, že se ještě úplně nevyvázal ze světa lidí. A tehdy se musí rozhodnout, jestli zůstane věrný svému mistrovi a jeho zásadám, nebo jestli se utopí v krvi...

Mé hodnocení:

Larten je prostě Larten, nerozhodný, naivní, výbušný a docela i opilec. Pokud jsem někdy věděla jak přišel ke své legendární jizvě, tak jsem to zapomněla a s úžasným popisem jsem se to dozvěděla v této knize. Konečně dostala Evanna trochu více prostoru a nechyběl ani O.Sudd, i když jen v jedné, malé, scéně.
První díl se mi líbil a moc, ale tady tenhle mu nakopal zadek se vší grácií Darrenovi vlastní. Ač jsem se téhle ságy bála, jelikož byla napsaná, aby udržela legendu ze ságy o Darrenu, nijak to neškodí... Objevují se staré známé tváře jen v mladším provedení a za to jsem ráda. 
Už aby bylo pokračování...

Citace:

"Vandža Pochod," usmál se Seba. "A já si už říkal, odkud jde ten odporný smrad."
"Nevím, o čem mluvíš," zamračil se Vandža. "Koupal jsem se loni na jaře, i když jsem nemusel." Nakrčil obočí. "Nebo to bylo předloni na jaře?" Zasmál se a vysekl pozdrav Lartenovi a Westerovi.

"Možná máte pravdu. Pokud vaše knih oklame lidi tak, aby měli upíry za nějaké bájne netvory, mohlo by to k něčemu být dobré. Ne že bych si ovšem myslel, že jich to bude číst hodně - lidé mají raději povznášející příběhy, ne nějaké morbidní zkazky o krvelačných nočních tvorech."


Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)